ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

0
Κόστος
Από1.170,00 €
Κόστος
Από1.170,00 €
Ονοματεπώνυμο*
Διεύθυνση Email*
Το Ερώτημα Σας*
* Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

109

Αναχώρηση 22 Νοεμβρίου 8ημερη με ημιδιατροφη

Μαζί μας ο Πατήρ Σπυρίδων Λιγκας Αγίου Νικολάου Ψαλτου Λινδου

1η Μέρα: Ροδο – Βουκουρέστι – Σινάια.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο της Ροδου . Αναχώρηση για Βουκουρέστι, άφιξη έλεγχος διαβατηρίων και συνάντηση με τον ξεναγό. Μια πρώτη γνωριμία της πόλης με το λεωφορείο και συνεχίζουμε για το όρος Μπουκέτσι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφθούμε την γραφική πόλη Σινάϊα και το Μοναστήρι Σινάϊα που έκτισε ο Πρίγκηπας Μιχάϊ Καντακουζίνο και το ονόμασε Μοναστήρι του όρους Σινά. Στην συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Κάντε την βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η Μέρα: Πρεντεάλ, Βουστένι, Κάστρο Μπράν, Μπρασόβ, Γκούρα Χουμορουλούι.

Πρόγευμα αναχωρηση για το κάστρο Μπράν , το φημισμένο κάστρο του Δράκουλα κτισμένο από Τεύτονες ιππότες, κατοικία του πρίγκιπα της Βλαχίας Τσέπες Κόμη Δράκουλα. Προχωρούμε για την Μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ και γνωριμία με την όμορφη πόλη. Προχωρούμε για την πρώτη πόλη της Μολδαβίας την Τούργκου Νεάμτς, όπου θα επισκεφθούμε  δύο παλαιά μοναστήρια. Το Μοναστήρι του Νεάμτς 14ου αιώνα κτισμένο από τον Στεφάν το μεγαλοπρεπή και το Μοναστήρι Αγκάπια κτισμένο από τον μοναχό Αγάπιο, από τα μεγαλύτερα στην Ρουμανία, υπάρχουν περίπου 500 μοναχές. Τέλος, θα καταλήξουμε στο πανέμορφο Γκούρα Χουμορουλούι, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Μολδαβίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερο απόγευμα για να απολαύσετε την πόλη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα:  Ζωγραφισμένα Μοναστήρια Μπουκοβίνας, Γκούρα Χουμορουλούι.

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το Μοναστήρι Χούμορ μέσα σε δασώδεις εκτάσεις, κτισμένο το 1530. Συνεχίζουμε, για το Μοναστήρι Βορονέτ του 14ου αιώνα αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, μονή Μολντοβίτσα κτισμένο το 1532 από τον βοεβόδα Πέτρο Ράρες και αξιόλογες τοιχογραφίες εμπνευσμένη από τον Ακάθιστο Ύμνο, μονή Σουτσεβίτσα, το τελευταίο ζωγραφισμένο Μοναστήρι κτισμένο το 1581. Αξιόλογη τοιχογραφία, «η σκάλα προς τον παράδεισο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο

4η Μέρα: Μοναστήρια Μολδαβίας, Γκούρα Χουμορουλούι.

Πρόγευμα σε πακέτο. Εκκλησιασμός στο Μοναστήρι Σιχάστρια του 17ου αιώνα. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι Βαρατέκ, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και την Μονή Σέκου κτισμένη το 600μ.χ. Τέλος, το πιο ονομαστό Μοναστήρι της Ρουμανίας, την ιερά μονή Πούτνας. Στο Ναό της Μονής αναπαύεται ο Άγιος Στέφανος ο ονομαζόμενος και ΜΕΓΑΣ. Εδώ ήταν και το τελευταίο καταφύγιο των Βυζαντινών μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453μ.χ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

5η Μέρα: Ιάσιο.

Πρόγευμα, ετοιμασία αποσκευών και αναχωρούμε για το Ιάσιο.  Άφιξη στην πόλη των εφτά λόφων και μια πανοραμική άποψη από το Ιάσιο και προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής με τα άγια  λείψανα της Αγίας Παρασκευής. Θα προσκυνήσουμε και στην εκκλησία των τριών Ιεραρχών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Ελεύθερο υπόλοιπο για να επισκεφθείτε το Παλάτι της Κουλτούρας του 1925 με τα 365 δωμάτια στα οποία φιλοξενούνται τα Μουσεία Ιστορίας, το Εθνογραφικό, το Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Βόλτα στους πεζοδρόμους της πόλης. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

6η Μέρα: Πλοιέστι, Βουκουρέστι.

Πρόγευμα, και αναχωρηση για Βουκουρέστι (430 χλμ) μέσω της όμορφης πόλης Πλοϊέστι που ιδρύθηκε το 1569 από τον βασιλιά Μιχάη τον γενναίο. Μετά από ενδιάμεσους σταθμούς και προαιρετικό φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο, φθάνουμε στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Βουκουρεστίου, αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στο νέο Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και στον Απόστολο Ανδρέα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο στο ξενοδοχείο.

7η Μέρα Ημέρα ελεύθερη στην αγορά

8η Μέρα : Βουκουρέστι & Αθήνα – Ρόδο

Πρόγευμα. Στην συνέχεια, θα θαυμάσουμε όλα τα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Βασιλικά ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου, Παλάτι της Νίκης, Λεωφόρος της Νίκης, Πλατεία της Επανάστασης, Μνημείο Αναγέννησης, Εκκλησία του Κρετσουλέσκου κτισμένη με κόκκινα τούβλα το 1722, Εκκλησία Σταυροπόλεως, κτισμένη από τον Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Ιωανίκιο Στρατονικέα το 1724, το εμπορικό κέντρο στην περιοχή Λιπτσάνι, Παλάτι Κοινοβουλίου, Εκκλησία του Μιχάϊ Βόντα, το Πατριαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, το τεράστιο Πάρκο Χερεστραόϋ, γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια και άλλες ομορφιές της πόλης. Το μεσημέρι, αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για την Ροδο

Τιμή Κατά Άτομο 1170 ευρώ ( επιβάρυνση μονόκλινου 200 ευρώ. Δεν Συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά φιλοδώρημα 30 ευρώ / Φόρο Διαμονής . Κρατήσεις 2241032744 Savviou travel